Tevékenységeink iparágak szerint

Modern és fenntartható mezőgazdaság. Állattenyésztés, növénytermesztés, takarmánygyártás,
élelmiszer-feldolgozás – ezek a legfőbb tevékenységeink.

Növénytermesztés

A sikeres állattenyésztés és élelmiszeripari termelés egyik legfontosabb alappillére a minőségi takarmány. Ezért nagyon fontos a NAGISZ csoport számára az a növény, amiből a takarmány készül. Mi az első pillértől az utolsóig ellenőrizzük a tenyésztés és a termékek színvonalát és azt, hogy csak kiváló hazai növény alapanyagokból, helyi szakemberek segítségével álljon össze takarmányunk. Ez okból dolgozunk nap mint nap növénytermesztési ágazatunkban együtt a hazai gazdálkodókkal.

Tovább

A megingathatatlan minőség mellett ugyanis lényeges szerepet tölt be nálunk a hazai gazdák és a cégcsoport tagjainak támogatása is. A növénytermesztésen kívül az azt támogató mezőgazdasági gépi szolgáltatás és a szomszédos területeken tevékenykedő gazdák összekötése is szívügyünk. E szemléletmód eredményeképp lesz minden munkafolyamat egyszerűbb és minden nádudvari túró még finomabb. Az ágazat összesen 1200 ha bérelt területen gazdálkodik összehangoltan, Nádudvar, Ártánd és Tetétlen határában.

A csoport tagja és a növénytermesztési ágazat egyik pillére az ÁNT-KER Kft. Főbb termesztett növényei: őszi búza, őszi árpa, kukorica, szója, napraforgó. A napraforgó kivételével a Kft. termesztett növényeit a NAGISZ Zrt. Takarmányipari Ágazata vásárolja fel.  Az ágazat másik tagjának, a Nádudvar határában gazdálkodó NAGISZ-NÖVÉNY Kft.-nek elsődleges feladata a tömegtakarmány (siló kukorica) megtermelése a NAGISZ-TEJ Kft. szarvasmarha állományának részére. A Kft. szervezi továbbá a siló integrációt a tehenészetek számára. Emellett szemes takarmány-alapanyagokat (őszi búza, őszi árpa, kukorica, szója, napraforgó) értékesít e a NAGISZ Zrt. Takarmányipari Ágazata felé.

Sertéstenyésztés

Kiváló minőségű sertés, egytől-egyig minden tenyészállat a NAGISZ Zrt. sertéságazatában. Ezért kapta meg cégcsoportunk 2014-ben a Kiváló Minőségű Sertéshús védjegyet. Mit garantál mindez? Többek közt azt, hogy magyar sertéseinket csak hazai tájakon megtermelt GMO mentes kukoricával és más szemes gabonafélékkel etetjük. Sertéstelepeinken a takarmány-ellátás saját fejlesztésű és előállítású NAGISZ takarmányokkal történik. A szakmai munka színvonalát a versenyképes, eredményes termelés mellett a tanúsított ISO 22000:2005 minőségbiztosítási rendszer is igazolja. Az energiatakarékos megoldások – a szinte teljes automatizáltság és zárt épületrendszereink pedig előrelépést jelentenek a tenyésztésben. A NAGISZ csoport sertéságazatának fő profilja: a kész vágósertés  értékesítés, a TopigsNorsvin holland-norvég vezető sertéstenyésztő szervezettel kötött megállapodás keretein belül a tenyészkoca-, valamint süldő-értékesítés.

Tovább

Jelenleg 14 telephelyen folyik a vágósertés és tenyészállat nevelés és egy mesterséges termékenyítő állomáson a termékenyítőanyag előállítás. Éves szinten 11500 tenyészkoca, 300000 vágósertés és 7000 tenyészállat ellőállítását és értékesítését biztosítjuk. A telepeinken előállított vágósertéseket az Alföldi Sertés Értékesítő és Beszerző Mezőgazdasági Szövetkezeten keresztül értékesítjük a belföldi és külföldi vágóhidak felé. Ez a szövetkezet 2003 óta működik és jelenleg évi 700 000 vágósertés értékesítését koordinálja.

Az elmúlt években épült sertéstelepek lényeges eleme, hogy a korábban több épületből álló szaporító, előnevelő, hizlalótelepek után ez a telep zárt, tömbösített elvek alapján épült. Az épületeknél felhasznált professzionális anyagok alkalmazásával elértük, hogy az épületek takarítása, fertőtlenítése minden körülmények között biztosítható legyen. Így ezek a telepek úgynevezett magas egészségügyi státusz szintjén tudnak üzemelni. Az épületeket zárt folyosók kötik össze, a dolgozók kizárólag egy fekete-fehér beléptető rendszeren keresztül léphetnek be. Mindezzel biztosítják, hogy az állatokhoz nem juthat be fertőzés, így csökken a megbetegedések száma. A telepekre beépített technológiák (etetés, itatás, szellőzés-hűtés), melyek központi vezérléssel irányítva és felügyelve működnek, teljes automatizált üzemet tesznek lehetővé. Mivel a munkafolyamatok döntő többsége automatizált, a telepen dolgozók létszáma egy hasonló nagyságú hagyományos telephez viszonyítva körülbelül az egyharmadára csökken. Ez is hozzájárul a sertéstenyésztés fajlagos költségeinek mérséklődéséhez a modern dolgozóbarát munkahely megteremtéséhez.

Élelmiszerfeldolgozás

Nádudvari Élelmiszer Kft

A Hortobágyi Nemzeti Park közelében található, száz százalékban magyar tulajdonú Nádudvari Élelmiszer Kft. 2007. szeptember 1-jén alakult meg. Húsüzemünk jogelődje már 1969-től működik, tejüzemünkben 1975 óta folyik tejfeldolgozás, 2010-ben pedig beindult a mirelit üzletág.

A regionális ízvilágot a modern táplálkozás követelményeivel összhangban képviselő termékeink garantáltan megfelelnek a fokozott élelmiszer-biztonsági elvárásoknak. A Nádudvari márkajelzés az ország minden pontján, a hazai és nemzetközi üzlethálózatokban is garanciát jelent a minőségre. Cégünk több terméke is büszkélkedhet a többszörös Magyar Termék Nagydíj kitüntetéssel, zászlóshajónk, a Nádudvari túró, pedig kijutott a Párizsi Élelmiszer-ipari Kiállításra (SIAL) is. A Nádudvari márka több alkalommal is elnyerte a Magyar Brands díjat. Termékeink a hazai és nemzetközi piacon olyan értékeket képviselnek, amelyek a vásárlók számára a megbízhatóságot és a minőséget tanúsítják.

Filozófiánk:

Küldetésünknek tartjuk, hogy kizárólag kiváló minőségű, magyar élelmiszert kínáljunk az egészségtudatos vásárlóknak, akiknek fontos, hogy mi kerül az asztalukra. Termékeink túlnyomórészt hazai alapanyagokból, kizárólag hazai gyártásban és hazai munkaerő igénybevételével készülnek, így nemcsak környezettudatos választást kínálunk, de a helyi gazdaságot is támogatjuk. A Nádudvari Élelmiszer Kft. mindkét üzeme megfelel a nemzetközi élelmiszer-ipari minőségi elvárásoknak, 2011-ben a panír-, 2013-ban a húsüzem, 2014-ben pedig a tejüzem is megkapta az International Food Standard (IFS) minőségbiztosítási tanúsítványt.

Tejtermékek

Tejtermékeink a vidék ízét, zamatát idézik, hiszen a szántóföldtől az asztalig zártkörű integráció keretében készülnek. Különlegességük, hogy az ízesített tejtermékeinket is E-számos élelmiszer-adalékok nélkül készítjük, vagyis „E-mentes” vajkrémeink, sajtkrémeink, körözötteink és krémtúróink nem tartalmaznak mesterséges színező-, ízesítő- és sűrítőanyagokat, illetve tartósítószereket. A gyártáshoz felhasznált tej 80%-a saját telephelyeinkről érkezik, a Hortobágy környéki régióból. Legkedveltebb termékünk, a Nádudvari rögös túró minőségét a nádudvari túrómesterek szaktudása garantálja már hosszú évek óta. Fő termékcsoportok: tej, túró, tejföl, kefir, joghurt, vajkrém, körözött, sajtkrém, krémtúró

Húskészítmények

Húsüzemünkben gondos és szakszerű módszerekre támaszkodó állattartásból származó alapanyagokkal dolgozunk. Hústermékeink egyedisége a sokéves tapasztalatnak és a tájegységre jellemző ízvilágnak köszönhető. Fő termékcsoportjaink a húskészítményeken belül a májas, kolbász, virsli, szalonna, disznósajt, de szezonális termékek is megtalálhatók a portfólióban: télen a disznótoros és a töltött káposzta, a nyári szezon kedvencei pedig a grillkolbászaink. Húskészítményeinknél is, csakúgy, mint a többi termékünknél, nagy

hangsúlyt fektetünk a minőségre, a folyamatos fejlesztésekre, melynek során kiemelt figyelmet fordítunk a fogyasztói igényekre, ugyanakkor fontos szempont a hagyományok megőrzése is. Húskészítményeink túlnyomó része a mai kor elvárásainak megfelelően laktóz- és gluténmentes.

Mirelit termékek

A Nádudvari mirelit termékek 2010 óta vannak jelen a piacon. Termékpalettánkon megtalálhatók a rántott húsok és sajtok, hamburger, csevapcsicsa, levesbetétek, de olyan különlegességek is, mint az olaj nélkül, alig 5-10 perc alatt elkészíthető panírozott zöldségtermékek: a karfiol, gomba, brokkoli, zöldséggolyó és hagymakarika. 2017-ben egy nagyarányú beruházást hajtottunk végre, melynek eredményeként mirelit desszert termékek gyártását kezdtük meg, köztük olyan hagyományos termékekkel, mint a Nádudvari túróból készült túrógombóc vagy a szilvatöltelékes gombóc, de megtalálható köztük a gyerekek kedvence, a mogyorókrémes gombóc vagy a túrógombóc tejfölös töltelékkelés a túrótöltelékes gombóc.

Tyúktenyésztés

A NAGISZ Zrt. több mint 60 éve foglalkozik tyúktenyésztéssel. Ez a több évtizedes múltbéli tapasztalat a minőség és hozzáértés garanciája. Jövőnk záloga pedig az, hogy az elmúlt években a jelenleg elérhető legmagasabb technológiai színvonalú berendezésekkel bővítettük üzemeinket. Tyúktenyésztési ágazatunkban is fontosnak tartjuk, hogy az első ponttól az utolsóig ellenőrizni tudjunk tenyészállataink állapotát. Ágazatunk fő célja ugyanis hogy egészséges, magas nívójú állat álljon vásárlóink rendelkezésére. Húshibrid naposcsibéink minőségi előállítását biztosítja a saját szülőpár telepeken folyó ellenőrzött keltetőtojás termelés is. Balmazújvároson történik a szülőpár előnevelés, Hajdúszováton és Tetétlenen a tenyésztojás termelés, a derecskei keltetőüzemben a naposcsibe keltetése.

Tovább

A kapacitásbővítésen átesett és innovítav technológiákkal fejlesztett derecskei keltető felújítása a napos minőség további javulását eredményezte úgy, hogy a mennyiség sem látja kárát. A keltetőben manipulációs berendezések és INOVO berendezés áll rendelkezésre, ami tovább segíti a naposcsibe állomány minőségi javulását és a termelői igények kiszolgálását. A keltető tervezésekor maximálisan figyelembe vettük a higiéniai igényeket, amik az előállításhoz szükségesek, továbbá a bővíthetőségre is nagy hangsúlyt fektettünk. Ez hosszú távon garantálja a fejlesztési folyamatot. Az állandó állatorvosi és intézeti vizsgálatok, a telepi és keltetői ellenőrzések a stabil állat-egészségügyi hátteret és a szalmonella-mentesítés terén elért eredmények megőrzését biztosítják.

Pulykatenyésztés

Egyik legnagyobb büszkeségünk, hogy a NAGISZ pulykatenyésztői a világ hetedik tojástermelői. Hogyan sikerült elérni ezt a magas számot? Ágazatunk biztos alapokra építkezett, hiszen a cégcsoport 1970-ben Magyarországon elsőként kezdett el pulyka szülőpártartással foglalkozni. Ugyanakkor technológiai újításaink nélkül nem tudtunk volna úgy növekedni, hogy a kiváló NAGISZ minőség megmaradjon. A mikoplazma és szalmonella mentes tenyésztojást vásárlóink igényei alapján oltjuk és gondozzuk. Telephelyeinken szinte minden automatizált. Három évvel ezelőtt indítottuk mesterséges megtermékenyítő programunkat a francia IMV technológia, az izraeli automata tojófészkek, a Tufigo és Poultritech technológia és a Biosecurity program segítségével. Ez a modern technológia garancia arra, hogy mindig tudjuk tartani a partnereink által megkívánt számokat és a megszokott minőséget.

Tovább

Jelenleg a Hendrix Genetics cég Hybrid Converter szülőpárjait tartjuk. Ez a típus a termelők, vágóhidak és a vásárlók maximális igényeit is kielégíti. Kezdeti 1,5 milliós napospipe kibocsájtásunkat folyamatosan növeltük meglévő telepek bevonásával, illetve új telepek építésével. Így jutottunk el ahhoz, hogy jelenleg 9,2 millió keltető tojást állítunk elő évente, ebből 2 millió tojást használunk fel keltetésre. Külön örömmel tölt el minket, hogy ágazatunkban sok fiatal találta meg a számítasait. Ágazatunk átlagéletkora mindössze 30 év.
Tejelő szarvasmarha tenyésztés

„Ahol lehet korszerűsítünk és amit tudunk itthon intézünk.” Ez a tejelő szarvasmarha ágazat mottója és a nádudvari túró egyik titkos összetevője. Tejeink többek közt ennek a hitvallásnak köszönhetik, hogy 25°%-os tejzsírszázalékú és 3,7 %-os tejfehérjéjű nagyon magas beltartalommal rendelkeznek. A NAGISZ Tej és a ZM NAGISZ leányvállalataiban az automatizált fejés segít a mennyiségi igények kielégítésében, minden más azonban a természetközeliség megőrzésének szellemiségében zajlik. Ebből készülnek büszkeségeink: a minden ízében magyar nádudvari túró, tejföl, kefír, joghurt, kőrözött és vajkrém.

Tovább

A takarmányozás zömét is a Nádudvar környéki gazdák és a Kft. által megtermelt tömegtakarmány adja. A NAGISZ Zrt. amiben teheti segíti a növénytermesztő vállalkozásokat. Leszervezi például a siló termesztést, a kukorica integrálást és szerves trágyával segíti partnereit. A ZM Nagisz szerepi és a NAGISZ Tej nádudvari telephelyén borjúhízlalás nem zajlik. Saját üszőinket, nőivarú borjainkat helyben neveljük és később bevonjuk házon belül a tenyésztésbe is. Így valóban minden a NAGISZ Zrt. égisze alatt történik.

Takarmánygyártás

Milyen a jó takarmány? Minden állatnál más és más. Ezért igazítják takarmányozási szakmérnökeink receptúráikat partnereink visszajelzései alapján a folyamatosan változó piaci igényekhez és haszonállatokhoz. A minőségről a kifogástalan higiéniai és biztonsági követelmények mellett, az ipari számítógép által vezérelt munkafolyamat és a mértani pontosságú arányokat kimérő mikrokomponens adagoló gondoskodik. A partnereinkkel való együttműködés gördülékenysége ebben az ágazatban is létfontosságú számunkra. Saját kamionparkunk biztosítja, hogy ez a kiváló minőségű takarmány a megfelelő időben jusson el, a megfelelő helyre.

Tovább

Üzemeink évek óta a legmagasabb kihasználtsággal dolgoznak, mintegy 130.000 tonna terméket gyártanak. A NAGISZ csoport 5 korszerű terményszárítóval és ehhez kapcsolódóan mintegy 80.000 tonna tárolókapacitással rendelkezik. Telephelyeinken a takarmánygyártáshoz szükséges felvásárlást és tárolást, valamint szolgáltatásként terményszárítást, tisztítást és bértárolást is folytatunk.

Első üzemünk Nádudvaron 1973-ban épült. Itt a meglévő technológiát kiegészítve, a takarmánykeverő üzemben saját tartályparkkal és töltőállomással rendelkező higienizáló gyártó vonalat építettünk, teljes keverőberendezés cserét végeztünk, valamint fedett szemes fogadó állomást alakítottunk ki. A táp –és a premix üzemben egyaránt a gyártás biztonságának és megbízhatóságának növelését szolgáló műszaki és informatikai újításokat vezettünk be. Nádudvaron nagyüzemi baromfi -broiler és szülőpár- tápokat, sertés tápokat és koncentrátumokat, valamint baromfi és sertés premixeket. Püspökladány-Kelenci üzemünkben kisüzemi és háztáji tápokat, koncentrátumokat gyártunk. Üzemeink évek óta a legmagasabb kihasználtsággal dolgoznak, mintegy 130.000 tonna terméket gyártanak.

Építőipar

A NÁDÉP Kft. több évtizedes szakmai gyakorlatával, kelet-magyarország építőiparának egyik jelentős szereplője, tevékenysége kiterjed az építési fővállalkozás és generál-kivitelezés teljes szolgáltatási körére. Munkáinak nagy részét közbeszerzési pályázatokon való folyamatos részvétellel, más részét pedig építőipari versenytárgyalásokon nyeri el. A NAGISZ Csoporton belüli nagyobb építési beruházások is a NÁDÉP Kft. kivitelezésében valósulnak meg. Referenciáik között egyaránt találhatóak: mezőgazdasági, ipari, kereskedelmi, oktatási, egészségügyi létesítmények, középületek, lakóépületek, hűtéstechnológiai és energetikai beruházások. Minőségi munkavégzés melletti elkötelezettségüket szem előtt tartva a NÁDÉP Kft. kialakította, folyamatosan fejleszti és következetesen működteti az MSZ EN ISO 9001:2015 és MSZ EN ISO 14001:2015, MSZ 28001:2008 (OHSAS 18001:2007) MSZ EN ISO 50001:2012 szabványoknak megfelelő integrált minőségirányítási rendszerét, amely nem csak a dolgozóink részére, hanem a kereskedelmi és vállalkozói partnereinknek is stabil, szabályozott, nyomon követhető üzleti és munkahelyi feltételeket teremtenek.
FABETKER Kft. Sokoldalúan felhasználható termékeikkel több helyen találkozhatunk, többek között a magyarországi utak mellett lévő zajvédő-falakkal, az akusztik elemeken kívül, jelentős volument képviselnek még a vasbeton termékek köztük a sertéstelepeken használt taposórácsok, mederelemek, vasútépítési elemek, fabeton építési elemek.Központi Mikrobiológiai Laboratórium

Az állandó és folyamatos minőség ellenőrzés megvalósítását szolgálja sajátközponti mikrobiológiai laboratóriumunk létrehozása is. Kialakításának célja a vevői partnerek igényeinek korszerű, magas szintű kielégítése, a termék-előállítás (tenyésztojások, napos-állatok, takarmányok) szakaszainak garantált mikrobiológiai nyomon követhetősége a kritikus pontok ellenőrzésével.

További cél a magas mikrobiológiai tisztaságú termék előállítási - ezen belül a laboratóriumi kimutatás – költségeinek csökkentése. A laboratórium működésének jelentőségét az adja, hogy garantált keretet ad a cég vonatkozó minőség céljainak eléréséhez. A működés garanciáját az állam szavatolja és igazolja a megfelelőségeket azokra a tevékenységekre, amelyeket a cég akkreditáltatott.

A laboratórium az akkreditált tevékenységeken túlmenően egyéb - engedélyhez kötött - mikrobiológiai vizsgálatokat is végez, melyek közül/vagy új tevékenység indításával a cég érdekeinek megfelelően akár bővíteni lehet az akkreditált minősítésű tevékenységek körét.
Díjszabás laboratóriumi szolgáltatásokra.

Takó Sándor - Laboratórium vezető
Tel.: +36 (30) 449-0823
Email:
4181 Nádudvar, Határ út
Takarmánykeverővel szemben